marți, 20 iulie 2010

Mică prezentare a unei frânturi de Iași

Nu am pretenția să prezint Iași-ul, ci doar o mică frântură pe care am văzut-o eu aceste 2 zile, împreună cu impresiile mele.
Ziua 2 în Iași: După cum am anunțat, am fost la Grădina Botanică despre care pot să spun că este imensă!!! superbă, variată, în sensul că are FOARTE MULTE plante, din zone și regiuni diferite ale globului, nu doar specifice României, cum ar fi un palmier foarte mare și bătrân, un bananier și alte plante "exotice"(foto 2)...interesantă, atractivă...o oază de liniște și relaxare pentru cei care se simt sufocați chiar și în parcuri...În afară de Grădină am mai fost în parcul Expoziției, dar despre parcuri am mai vorbit, așa că nu o să mă repet, o să zic doar să le luați pe toate la rând, dar nu le faceți un scop în sine, niște lucruri de bifat pe o listă, prin care treceți
câte 5 minute doar pt a putea spune "Am fost și acolo", ci luați cel puțin un prieten și vorbiți altceva decât aspectele banale ale vieții cotidiene, sau chiar și acelea...ideea este să vă bucurați de timpul petrecut în parc, cu gândul "Dacă aș sta în Iași aș ieși tot timpul cu prietenii la o plimbare în parc, doar să vorbim".

În ziua 3 am văzut și câteva zone industriale, mai marginale, dar tot verzi și pline de viață. Apoi, din nou cultură. Statui, obeliscuri, piețe, palate, clădiri cu arhitectură veche, dar tencuială nouă...Și la sfârșitul zilei de explorare, lovitura de grație: un loc magic, un loc vrăjit, de basm...un loc rupt parcă de timp...un Hanu' Ancuței al secolului XXI...Este vorba despre Galeriile Anticariat D.I. Grumăzescu (Str. Lăpușneanu ), pe care îl recomand tuturor celor care trec prin Iași. Un articol care transmite atmosfera de acolo și prezintă, în esenșă, ce se întâmplă și ce este acolo, găsiți aici. O să pun și câteva poze, tipicele stângăcii, cu amărâtul meu Benq DC C740i.




Eu zic că e destul pt azi...mai ales la cât am socializat...

2 comentarii:

Unknown spunea...

Exceptându-l pe cel din Parcul Copou, unde ai mai văzut tu atâtea obeliscuri în Iaşi? :-?

Dana spunea...

Oops :D, am trecut la plural cu gandul ca intre toate lucrurile vazute a mai fost vreun alt obelisc. So...just one obelisc in Iasi...good to know.

Trimiteți un comentariu