duminică, 15 mai 2011

Memorialul International al Lumanarilor Aprinse AZI, 15 mai

Sursa aici
AsociațiaRomână Anti SIDA, ARAS filiala Iași organizează Duminică, 15 Mai, Memorialul Internațional al Lumânărilor Aprinse. Evenimentul comemorează victimele SIDA și este o ocazie de a informa comunitatea despre HIV și SIDA, de a mobiliza populația si de a o face conștientă că SIDA este o problemă reală care poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă, religie, sex sau orientare sexuală. 
În Iași, anul acesta va fi cea de a XIV-a ediție, în timp ce la nivel internațional 2011 va marca cea de a XXVIII-a ediție a memorialului. Memorialul Internațional a fost inițiat la nivel mondial de Consiliul Global de Sănătate și la momentul actual reprezintă cea mai mare manifestare internațională și cea mai importantă mobilizare din campania de lupta Anti-SIDA. Evenimentul se desfășoară în fiecare an, în toate colţurile lumii, în cea de-a treia duminică a lunii mai și este un bun prilej de deschidere spre comunicare, spre încurajarea populației de a avea un comportament non-discriminatoriu, spre informarea întregii populatii cu privire la prevenirea acestui flagel.

Activitățile ce se vor desfășura Duminică, 15 mai vor fi următoarele:
Marșul tăcerii: Parcul Copou, ora 19:00, lânga teiul lui Eminescu vor fi așteptați cât mai mulți participanți pentru a parcurge cu lumânări aprinse traseul Parcul Copou- Fundație- Bvd-ul Alexandru Lăpușneanu- Bvd-ul Ștefan cel Mare și Sfânt. Lumânările vor fi oferite de organizatori și fiecare va fi imprimată cu câte un prenume a unei persoane din Iași care a decedat din cauza SIDA.
Aprinde o lumânare!- bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt începând cu ora 20:00. Participanții vor fi încurajați să aprindă lumânări în memoria celor dispăruți din cauza acestui virus necruțător, în timp ce un ceremonial de comemorare va avea loc:
*desfășurare de quilturi- pânze comemorative, create astfel încât să amintească de cei dispăruți din cauza SIDA, pe quilt fiind înscrise prenumele, data nașterii și data decesului. Pânzele sunt împăturite și desfășurate după un ritual special, folosit la nivel internațional.
*lansare de lampioane- Pentru a marca memoria celor dispăruți din cauza HIV/SIDA vom lansa în aer 100 de lampioane ( felinare care se pot ridica în aer până la 1200m altitudine). Aceste lampioane vor fi ridicate spre cer ca simbol al solidarității și compasiunii față de persoanele afectate de HIV/SIDA. 
*concert în aer liber- tineri artiști ieșeni vor aduce un tribute victimelor SIDA și vor concerta live pe bvd-ul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Fii solidar și alătură-te celei mai mari mișcări de luptă anti-SIDA!


Eu nu ştiu dacă voi putea ajunge (încă mai am de lucrat la respectivul portofoliu, dar sper că promovând evenimentul îmi aduc contribuţia la această iniţiativă.)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu