duminică, 15 mai 2011

Noaptea Muzeelor...

La intrare în Muzeul Unirii
     Zilele astea am fosr super ocupată şi nu am mai avut timp să postez despre Evenimentele ce se petrec chiar acum în Iaşi, în cadrul Nopţii Muzeelor, însă voi posta o impresie.

Acum un an veneam în cameră, profund dezamăgită de Constanţa şi "noaptea muzeelor" organizată acolo...Anul acesta am ajuns în camera mea de cămin cu senzaţia de fericire, cu sentimentul că mi-am găsit locul...Şi la asta a contribuit faptul că în Iaşi Noaptea Muzeelor este eveniment...
Tinerii din şcoli (gimnaziu şi liceu) ştiau despre eveniment şi au venit în număr mare încă de la ora 18:00. Am văzut profesori care au venit cu elevii mai mici, familii ieşite la plimbare care au decis să facă traseul muzeelor deschise azi...
Am văzut interesul ieşenilor de toate vărstele şi clasele sociale şi asta m-a îmbucurat foarte tare!
Eu am stat pe strada Al. Lăpuşneanu, în faţa Muzeului Unirii informând oamenii despre eveniment, iar când mi s-a terminat tura am intrat să văd expoziţiile şi am ascultat , apoi, fanfara.
Muzeul Unirii s-a pregătit special pentru acest eveniment, cu o serie de activităţi şi expoziţii. Mi-au plăcut expoziţia de pictură şi cea de monede (plus că am ascultat şi "povestea" acestor monede...). Colecţia pe care am văzut-o azi a fost adunată în 1957 (dacă am înţeles eu bine) dar nu a fost expusă niciodată, azi fiind prima dată când iese "în lumina reflectoarelor".
Şi în afară de asta...mi-a plăcut foarte mult fanfara...întotdeauna mi-a plăcut fanfara...jazzul "pur" e prea mult pentru mine...dar fafara mi se potriveşte...Ceea ce mi-a plăcut a fost faptul că programul a fost diversificat, au avut şi melodii din folclorul românesc, rusesc, melodii cu tentă de jazz (mi-au dat impresia filmelor din anii '70).  
Îmi pare rău că nu am mai ajuns la Mânăstirea Golia, să văd şi eu oraşul din turn...Mi s-a spus că e super...dar era coada mult prea lungă şi eu am un portofoliu de făcut în noaptea asta!

Am pus două filmuleţe (calitatea sunetului e proastă...pentru că am filmat cu aparatul meu foto, deci acolo s-a auzit mult mai bine!), sper să vă placă:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu