sâmbătă, 29 octombrie 2011

One wo-man show cu Maia Morgenstern

Duminică, 30 Octombrie 2011, în Bloc Producţie Radio Iaşi, ora 20:00

O femeie singură

one-woman-show
de Maia Morgenstern şi Marcel Stănciucu


 
Sursa
O femeie singură poartă semnătura regizorului suedez de origine română,Marcel Stănciucu, fiind o producţie a companiei „Un teatru ca toate celelalte”. Absolvent al Şcolii de teatru de la Londra, în 2007, regizorul Marcel Stănciucu a pus bazele companiei „Un teatru ca toate celelalte”, cu care a mai realizat două spectacole de operă: Ursul şi Telefonul. În prezent, compania, prin colaborare cu Opera Română, mai are în lucru un spectacol, după opera compozitorului Claude Debussy, premiera fiind programată în februarie 2012.

Urmărind piesa, aflăm povestea Mariei – o femeie din clasa de mijloc ale cărei singure preocupări sunt îngrijirea gospodăriei şi creşterea copiilor. Viaţa ei ia o turnură neaşteptată în momentul în care cunoaşte un tânăr cu care are o idilă. Prinsă în fapt de soţul ei, Maria încearcă să se sinucidă, însă eşuează şi este internată într-un ospiciu. Scenariul piesei este semnat de doi dramaturgi de renume: Franca Rame şi Dario Fo, cel din urmă fiind recompensat cu Premiul Nobel pentru Literatură în 1997.

Spectacolul cu Maia Morgenstern prezintă, aşa cum spun reali­zatorii, „drama unei femei devastate, singură, violentată de un soţ gelos şi agresiv, puţin imatură, puţin «rătăcită», cu sclipiri de umor.”. Este utilizată, în spectacol, muzică de jazz, cu siguranţă pe gustul interpretei...

Sper să ajung în Iaşi la timp pt a prinde piesa! See ya there!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu