sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Invitaţie la film! (17.XI)

Din păcate nu am avut timp să promovez festivalul de film documentar DOC EST, ediţia a V-a,  organizat de Centrul Cultural Francez din Iaşi, Centrul Cultural German din Iaşi şi Ambasada Franţei în România, din perioada 14 -19 noiembrie...


Dar pot promova ultima zi, invitându-vă la unul dintre cele patru filme programate pentru sâmbătă, 17 noiembrie, (sau, de ce nu, la toate) şi la o întâlnire cu Adrian Voicu şi Dragoş Apetri.



Aşadar, programul este:

16.00: Alexander Gentelev / Thieves by Law / Israel-Germania / 2010 / 90 minute
18.00: Ana Vlad, Adi Voicu / Metrobranding / România / 2010 / 90 minute
20.00: Ana Vlad, Adi Voicu / Victoria / România / 2010 / 54 minute
21.00: Întâlnire cu Adrian Voicu şi Dragoş Apetri
22.00: Jean-Stéphane Bron / Cleveland vs Wallstreet / Franța-Elveția / 2010/ 98 minute



Iar descrierea filmului la care plănuiesc eu să merg este aceasta:

Metrobranding


Regia: Ana Vlad, Adi Voicu
Anul: 2010
Producător: Mandragora Films
Tara: România
Metrobranding spune povestea destinului spectaculos al celor şase branduri, altădată vedete ale Epocii de Aur: salteaua Relaxa, tenişii de Drăgăşani, bicicleta Pegas, motocicleta Mobra, becul de Fieni şi maşina de cusut „Ileana”. Au apărut aproximativ în acelaşi timp, odată cu industrializarea socialistă şi, în timp ce în jurul fabricilor care le produceau răsăreau oraşe peste noapte, brandurile respective deveneau obiecte de cult în visele şi în viaţa de zi cu zi a fiecărui român. Ce s-a ales de destinul lor, de oamenii din jurul lor şi de micile oraşe industriale pe care le susţineau? Există viaţă după moarte pentru mărcile socialiste?

See ya there!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu