joi, 15 decembrie 2011

"Omul cu chitara" invitat Mircea Vintila, 15 dec

Sursa

 "Vino cu mine, surâzi şi vino" joi seară în Clubul Presei. Pe 15 dec. „Omul cu chitara" este MIRCEA VINTILĂ, unul din cei mai îndrăgiţi artişti din folkul românesc.


 A început o dată cu "generaţia de aur" a folkului, a participat la primele festivaluri de folk studenţesc, alături de Mircea Bodolan, Marcela Saftiuc, Doru Stănculescu şi s-a remarcat imediat, câştigând chiar una din primele ediţii la care a participat cu piesa Lordul John. A continuat să compună cântece pline de melodicitate şi sens, pe care le îndrăgim şi azi: Hanul lui Manuc, Bade Ioane, Făt Frumos, Mielul, sau Noros Cecer , de pe cel mai bun album folk al anului 2000, „Madama de pică". 


Din 1992 numele lui e asociat cu Pasărea Colibri, grupul care s-a nascut din întâlnirea cu Florian Pittiş, apoi cu Mircea Baniciu şi Vlady Cnejevici, grup al cărei activităţi a dus-o mai departe şi după „plecarea" lui „Moţu".



Joi, nu vă invităm „la o cafea turcească şi-o clătită la Hanul lui Manuc", ci aducem Hanul lui Manuc la voi. De la 9 seara. Faceţi-vă rezervari din timp, locurile sunt limitate! Intrarea 20 lei

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu