vineri, 23 aprilie 2010

Be the change you want to see in the world


Aşa că încep cu mine, plănuind să promovez schimbarea şi în alţii, dar asta după ce voi avea ceva rezultate vizible...
Şi începem cu un mod de viaţă sănătos. Chiar dacă sunt studentă pot să trăiesc sănătos dacă sunt hotărâtă, pornind de la alimentaţie şi până la produsele cosmetice şi de îngrijire personală şi la activitate fizică.
În ceea ce priveşte alimentaţia m-am decis să încep să trăiesc în stilul alimentar Montignac...am citit cărţile, cred în principiile expuse, argumentele stau în picioare pe hârtie, voi vedea dacă şi în practică. Aşa că, de 2 săptămâni sunt diabetică şi alergică la foarte multe alimente (argumentele cu care te asiguri că vei avea în farfurie exact ceea ce vrei, în orice restaurant).
În drumul spre echilibru psihic sau să-i spunem pace sufletească, împăcare cu sine (mai corect ar fi armonie între Sine, Eu şi SupraEu) încep cu suportul material biofiziologic al S.P.U. (sistemul psihic uman) şi sper, conform perspectivei sistemice a personalităţii (şi anume că personalitatea este un sistem şi că o schimbare într-una dintre componentele sale va genera schimbare în întreg, căci sistemul tinde spre armonie iar componentele sunt interconectate şi interinfluenţate), că mă va ajuta cu evoluţia componentei afective şi de relaţionare.
La capitolul produse cosmetice şi de îngrijire personală, încet-încet trec pe naturale şi natură, adică pe ulei de măsline, apă, legume, fructe, şi şi pe produse handmade cu ingrediente naturale...pe care le-am găsit pe net, chiar în Constanţa.
Apoi la partea cu activitatea fizică aleg să merg mai mult pe jos în defavoarea autobuzului, aleg plimbările în zilele însorite în detrimentul timpului pierdut pe net pe pagini gen hi5...şi când voi considera că îmi permite timpul şi imunitatea voi începe din nou să alerg şi poate voi merge din nou la sala...
No more "waiting on the world to change"...

2 comentarii:

radhoo spunea...

Si eu incerc asta acum. La tine au aparut rezultate ? Sau rezultatele pe care le asteptati ?

Dana spunea...

Procesul de schimbare a început, se mişcă, au început să se vadă modificările, progresul...dar până la adevărate "rezultate" mai am...

Trimiteți un comentariu